Offshore duurzame energie

 

GSS heeft een breed scala aan ervaring opgedaan in de offshore duurzame energie sector, zowel windparken en getijdenenergie in een ondersteunende rol en als hoofd aannemer.

 

Voorbeelden hiervan zijn het leveren van een ondersteunend schip voor de binnenschepen bij het opkrikken en kabels leggen en duikoperaties in het Robin Rigg windpark in de Solway Firth, en als hoofdaannemer het realiseren van een ligplaats voor een getijdenenergie installatie.

 

Deze ervaring stelt ons in staat om onze klanten direct complete oplossingen aan te bieden.

 

Deze werken omvatten:

 

  • Leggen van kabels, inclusief strand suppleties
  • Volledige installatie van getijden en golfenergie installaties
  • Duikoperaties, zie pagina Duiken en Duik ondersteuning.

 

Onze civieltechnische achtergrond maakt ons ook de preferred partner voor elke haven-upgrade nodig om toekomstige productie toenames het hoofd te kunnen bieden.

 

GSS Maritieme Diensten heeft gewerkt aan vele  maritieme windpark projecten rond het Verenigd Koninkrijk, met inbegrip Burbo Bank, Robin Rigg en Arklow, en ook op de Rødsand 2 in Denemarken, met het leveren van duik-ondersteuning en duikers, reparatie en onderhoud, bodemonderzoek, vibro coring, anchor handling enz.

 

Onze flexibele aanpak en jarenlange ervaring in de maritieme bouwsector hebben ons in staat gesteld diverse diensten aan te bieden tijdens de installatie van maritieme windturbines en getijdenenergie installaties. Van ondersteuning bij de eerste initiële onderzoeken tot aan de uiteindelijke realisatie en tenslotte het langjarige onderhoud, GSS Plant Ltd ontwikkelt vaardigheden en verwerft zorgvuldig specifieke materialen om om te gaan met alle uitdagingen.

 


 

Case study :

Robin Rigg windpark De Multicat Maggie kreeg de opdracht om de kabelleggende Barge UR101 te assisteren op het Robin Rigg windpark in de Solway Firth .

Ze werd gecontracteerd als een support schip en haar voornaamste taak was anchor handling. Daarnaast leverde ze sleepdiensten, assistentie bij het afmeren en algemene diensten. Haar royale dek laadvermogen maakte haar een nuttige leverancier voor de operationele schepen.

Haar schipper toonde zijn vaardigheid en beoordelingsvermogen toen de kabellegger UR101 drie van haar vijf ankers verloor in stormachtige  omstandigheden met golven van 5 meter.

 

Case study :

EMEC , Orkney De nieuw geleverde Fiona F Eurocarrier , begeleid door een team van vijf duikers , reisde naar Orkney , waar 10 samengestelde  zwaartekracht ankers , met een gewicht tot meer dan 100 ton , werden geïnstalleerd voor de offshore testfaciliteiten van het Europese Marine Energy Centre voor golf en getijdenenergie technologieën .

Tot en met maart 2011 , heeft het GSS team de ankers vervoerd, in elkaar gezet en in positie gebracht, in sommige gevallen werkend met een getijde stroom van 4 knopen.

 

 

Web design by the BIG Partnership